YES!

2009-09-29 @ 18:31:23

Nu äntligen - efter många möten bestämda och telefonsamtal missade - har vi fått titta på en lägenhet.
Meningen var ju att vi skulle titta på en 4a, men hyresvärden ansåg att han ville visa oss den "finare" och bättre lägenheten istället, så fick det bli.
Lägenheten är en 3:a, men den va verkligen PERFEKT!. Lite snetak, nytt mörkblått kakel i köket och nya fönster:)
det stora sovrummet är målat i en terracottafärg, det lilla är målat i mörkare grönt. Vardagsrummet har den typiska gul/terracotta färgen som var så populär för ett par år sen i alla lägenheter. Jagvet själv att jag valde den i mitt kök i lägenheten jag flyttade in i -99.
Hallen var blå, med delad tapet. Toalettenär liten, som den vi har, men vad gör väl det, man ska ju inte direkt inreda den till ett rum man ska spendera massa tid i iaf.
Köket är gammalt, men det har charm vilket jag värdesätter mer än nåt annat faktist. Man kan borra upp en hylla ovanför diskbänken, för det har suttit en där förr såg jag.

Ska bli riktigt kul att få flytta in där!!!
Ah, det är högst upp med, så balkongen ligger liksom på taket. Ska försöka sätta upp en slags vägg där tänkte jag, så man kan skärma av lite av solen. Men jag kan ÄNTLIGEN få ha blommor där:D Och en balkon över huvudtaget är MUMS nu.

Han skulle skicka kontraktet hur som helst. Vi räknar med att flytta i början av december, så en dubbelhyra kommer vi få stå för, men det får vi ordna på nåt sätt. Jag vill ha det klart till bebis kommer, om det hinns vs:)
Skönt att slippa tänka på tapetsering och sånt iaf, man kan tapetsera om i vardagsrum och hall, kanske kasta upp lite ny färg i köket med, men det känns iaf inte som nåt tvång.


Idag kom paketet från Jenny med, så nu har vi oss ett litet babygym och en bärsele. Igår fick vi även med oss en babysitter hem från Linda och Tobias med. Vi var där och åt kräftor... Eller dom åt det, jag fick potatisgratäng jag:)

Fick även samtal från jobbet idag med, dom vill ha mig på Edshult nästa vecka, känns gött att veta att man ska jobba lite, även om det råkar vara det TYNGSTA av alla ställen och jag kommer ha ont så jag vet inte vad. Jag får äntligen jobba så jag slipper gå hemma och få spatt.
På fredag ska vi med Stina en sväng till Rättvik med, marknad i helgen. Får se om det blir nån mer tur i helgen också, det är nog fler som ska dit kan jag tro:)

Imorrn blir det in en sväng till Leksand för att säga upp lägenheten, sista dagen imorrn *pust*, det va verkligen på håret som Bosse bestämde sig för att visa oss lägenheten, haha
Ska väl upp till kontoret och lämna in min otroligt fullkottrade (inte) tidrapport för september med. Blir riktigt kasst med lön nästa gång, isch:(

I fredags kom min bror hit, vi åkte till Mora han och jag medans Magnus jobbade. Hann med att storhandla på Willys (äntligen fick man storhandla), var på Dollarstore och köpte lite nya kaffekoppar med ÖRON så man slipper bränna fingrarna. Fick bli vanliga svarta, snyggast så. Köpte mig även en väska för 30:-, helt OK:P
Bror passade på att gå till frissan i Mora med, sen köpte han mig en jacka på Cubus, snålheten satte in men det va bara löjligt egentligen. Han köpte den iaf åt mig, för otroliga 150:-. Det är en kortare trenchcoat, nåt slags ull, men skitsnygg och skön. Vuxenpoäng på den minsann.
Sen hann vi bara hem här tills Magnus slutade jobbet och det bar iväg till Borlänge.
Bror var hemma för att flytta, och vi skulle hjälpa honom.
Tro att jag blev skeptisk på att vi skulle hinna, det såg ut som 127 svåra år i hans lilla lya, men vi hann tills lördagen. Vi hann tom gå ut och äta Thai på fredagskvällen. Drog ihop gänget igen och svullade tills vi rullade ut därifrån:O
Jag och Magnus sov hos John, sen blev det frukost med bror på Kupolen innan vi stack tillbaks till lägenheten och gjorde klart allt.
Det blev rent och tomt, som det skulle vara:P
Hit släpade vi med min gamla TV igen, en tv-bänk bror tänkt kasta och hans datastol som också var på väg till tippen. Det är inga som helst fel på sakerna, men han ville helt enkelt ha med så lite som möjligt i flytten. Det blev lite ölglas och sånt med. Vi bara fyller vårat förråd här.

Vi kom hem vid 16 tiden i lördags och då var både jag och Magnus totalt SLUT i kroppen. Det tar verkligen på krafterna när vi åker till Borlänge. Den här ggn vart det ju ännu mer med tanke på flyttstäd och alltmed. AJAJ vad ont i ryggen.
Men skönt att få hjälpa bror iväg för en gångs skull, alltidhan som får hjälpa mig.
Det är bara maria och Björn man ska göra rätt för sig hos nu, men det kommer ju med deras flytt, haha
hur mycket man nu kommer kunna klara av då.. lalalalalal
Jag kommer ha den här lägenheten att packa/städa med i samma veva, dock så vet jag att den är ren, skönt det:)



så det väl en lagom redogörelse för veckan:P
Nu ska det bli väckning av sambo snart, han har jobbat och är trött stackaren, så han tog sig en liten tupplur:)

oooh, höll på att glömma!


V30 nu ju:)
Inget kort taget på magen dock, har tjatat på Magnus men sen glöms det bort.
Ska se om vi kan fixa det IDAG kanske.. haha



Jag vill inte!!!!!

2009-09-24 @ 12:37:48

Nu har det gått så långt att vi måste börja leta boende utanför Siljansnäs. Han vi haft kontakt med om huset brevid vägrar höra av sig eller ens svara i telefon, jag är såförbaskat att jag inte vet vad snart. Leksandsbostäder har inget, men vi står först i kö på en 3a här uppe om det skulle bli nån (yeah right). I Leksand är det längre väntetid än vad det är här ute, men nu har iaf Magnus pratat med dom.
Jag vill verkligen INTE lämna Siljansnäs. Först och främst så tycker jag inte om Leksand, tanken på att bo där inne får magen att vilja vända sig.

Jag känner mig lagom trotsig nu som hellre bor i en 1a här och trångt som fan, bara jag slipper flytta från Näs.. grrrrrrrrrrrrrr va trött jag är på folk

Jag blir så jävla trött!!!!!

2009-09-22 @ 16:57:40

Inte dåligt uppgiven man blir när hyresvärden är den mest glömska människa i hela jävla Dalarna!!!!

Nu har det gått 3v sen vi pratade med honom första ggn, och efter det har Magnus haft kontakt med honom åtminståne 2ggr till. Han har inte haft tid med oss eller så har han helt enkelt glömt bort oss.
Nu var det meningen att han skulle visat oss lägenheten igår, men han hörde aldrig av sig, han svarade inte när Magnus ringde heller, detsamma gäller idag.

Jag börjar känna paniken komma krypande. Hur det än är så måste vi hinna säga upp den här lägenheten för att kunna flytta, det är 3 månader framåt i tiden bara det.
3 månader framåt i tiden innebär även att det är MITT I förlossningstider osv. Jag känner inte att jag klarar av det här just nu, att inte veta.
Magnus skulle kunna gå och säga upp den här lägenheten imorrn i tron om att allt ordnar sig, men så funkar det inte i mitt huvud. jag vet att saker ordnar sig, men vägen dit brukar inte va så jävla rak precis.

Är det nånting jag VÄGRAR så är det att stå utan vettig bostad i december. Som det ser ut just nu, så blir jag hellre kvar i den här 1an tills vi hittar ett nytt boende, med en hyresvärd som iaf bryr sig om att få sina objekt uthyrda.

Men just nu, känns det mindre och mindre troligt att gubben ens ska ta sig i kragen och slå på sin mobil, lyssna av svararen och ta sig tid att visa oss lägenheten. Hur svårt ska det va att hålla vad man lovat liksom.

GRRRRRRRRR

och dessutom

2009-09-22 @ 12:55:58

så va ju matchen mindre bra igår.. HERREGUD va pissed jag blir.

Nu får dom räta på sig pojkarna, så här får det inte börja om mitt psyke ska klara av resten av året.

FORZA CLUBEN!!!!!!

Städat

2009-09-22 @ 12:45:51

Nu har jag städat, det är tur man har sån rutin på saken att det går undan. Speciellt om man är ensam, då går det ÄNNU fortare när man kan banka och slå hur mycket man vill^^
Men disken och städningen är klar, blommorna är vatnnade, toan är skrubbad så den blänker igen och damma gjorde jag med fuskvippan. Skönt att det är gjort.
Tänkte jag skulle tagit tvätten medom det fanns nån tid, men det va alldeles för lite tvätt för att störa maskinen med^^

Magnus har gått bort till stugan i Tasbäck, det va gräsklippning som gällde idag, hoppas dom hinner innan regnet kommer bara, det har börjat dugga lite nu. Inte så bra att klippa blött gräs, vore trist om gräsklipparen gick sönder kanske.

Kaffe står högst upp på listan just nu, men jag borde gå och handla det med. Finns nog så det räcker till nån kopp, men då är det ju iaf slut nästa gång jag vill ha. Dessutom ska vi komma p nåt ätbart tills idag med, alltid lika svårt. Tror det lutar åt pasta med bacon/broccoli och ostsås. Låter inte fel det.


Pratade med bror nyss, han har tänkt ta sitt pick och pack och flytta i helgen. Nu ville han ha hjälp med att få grejerna från lyan ut till bilen och sen styra upp städningen. Tur att han bara bor i ett litet rum iaf, det kommer vara gjort på ett kick så jag lovade bort mig och Magnus i helgen:)
Dels underlättar det för att jag kan hjälpa till att städa, han har ju bara haft lyan som förråd egentligen eftersom han inte jobbat i Dalarna speciellt mycket.. sen kan jag ta med lite grejer härifrån så det kan städas på rätt sätt med.
Måste bara komma ihåg att se till att det finns upptvättat med moppar och trasor tills dess.

Gårdagen spenderade jag och Magnus vid PS3an. Han har nåt hysteriskt roligt spel som går ut på att man ska packa saker i en container. Det är nåt liknande tetris. Ytterst beroendeframkallande och en skön paus från WoW som inte ALLS va nåt kul igår.


Ska försöka komma ihåg att be Magnus ta kort på magen idag med, jag lovade för ett tag sen, men det blir ju aldrig av^^

Ne, affären nu, ut med soporna och kolla posten.

Pöss

v29

2009-09-19 @ 20:30:29

Orkar inte göra nån speciellt utförlig uppdatering nu, det har iaf inte hänt speciellt mycket^^

Igår kände jag rumpan på bebisen, åtminståne så tror jag att det va det jag kände, haha

Jag har även vart och handlat lite från Jennys web-butik:P Köpte oss en bärsele och ett babygym. Känns bättre att köpa grejer från Jenny, då vet man vad man får, ATT man får det och dessutom vem det kommer från.
Att det dessutom va billigt skadar inte heller, ahha

Annat än detta så jobbar Magnus just nu, han har kvällspass idag. Jag kollar på Angel för 3e dagen i rad, är inne på s03 nu, halvvägs. Har helt fastnat där igen, underbart.

Börjar f panik på att gå hemma, har ju inget att se fram emot annat än att Magnus ska komma hem från jobbet. Det är inget fel i det, men jag känner hur motivationen rinner ur mig. JAG VILL JOBBA!!!!!!
Jag är inte skapt till att gå hemma, sen kvittar det hur ont jag har, jag tror inte det blir bättre av att sunka ihop och bli lat iaf. pfff
Jag vill inte vara lat, bekväm kan jag ta, men lat, nej tack!

Usch, saknar Magnus.. fortfarande 1 timma kvar tills han slutar:(

men men.. här är iaf v29. Det om att man svettas extra mycket kan jag gå i god för iaf^^
Magnus stackaren får sitta och frysa ibland för jag måste ha fönster öppna, känns som jag ska dö av värmeslag för jämnan nu:S



Massa ledigt nu

2009-09-17 @ 14:24:24

Jag har inte jobbat på snart en vecka, börjar bli måttligt segt.
Har fortfarande ont i ryggen, men nu har jag kommit till insikt att det kommer inte gå över, bara att man biter ihop och ser glad ut ändå.

Vad har hänt den här veckan då?.. ja, det va just det^^
Mattias;Therese och lilla jennie var här en snabbsväng i tisdags, vi bjöd på mat så det fick bli pannbiff, potatis och lök. Massa mums:) Maten verkade populär iaf för den gíck då åt.
Efter det vart det en räserkaffe för dom fick väldigt bråttom iväg av nån anledning. Jag vet inte, men det kändes lite tråkigt att dom va här så kort tid när man stått och lagat mat och allt, men det är väl så det är med småbarnsföräldrar antar jag, jag har gott om tid att lära mig.

Annat än den lilla visiten så har det bara rullat på här, blivit en hel del sittandes vid datorn och WoW..
Har inte vart och tittat på lägenhet än, han var väldigt upptagen och bad om att få skjuta upp det tills på måndag nu. Får hoppas det blir av då, vi vill verkligen komma bort och se den. Sen kan man börja fundera på tapeter och lite sånt med, det kan va skönt om det är fixat tills man ska flytta in redan:P

Idag var jag f.ö in en sväng till Leksand. Hade tid hos barnmorskan halv 12. Innan dess hann jag upp en sväng till skolan och hälsa på arbetskamraterna med.
BM besöket gick bra, idag stack hon mig inte i fingret iaf:P
Mätte magen gjorde hon, den låg på 27cm från blygdbenet till övre delen på moderkakan och det va precis perfekt enligt kurvan.
Sen lyssnade hon lite på hjärtljuden med, eller så gott det gick. Bebis blev något missnöjd och sparkade bort den där lilla saken hela tiden så hon fick göra om det flera ggr.

Nästa gång blir i början på oktober iaf, så nu är det ett tag kvar:P
Imorrn ska vi till Soc och skriva på papper om faderskap, så är det avklarat med:)

Magnus jobbar idag, det blev första ggn han inte kom med till BM, men jag tyckte det kunde kvitta. Det händer ju inget speciellt så det är dumt att tacka nej till jobb för ett besök som tar 20 min.

Jenny har öppnat web-butik med, så nu vet jag vart jag ska handla på mig massa saker till bebisen sen:P
Här har ni länken : http://www.mamut.net/jennysglitter/


Nu ska jag slappa en stund, känner en begynnande huvudvärk, det vill jag helst slippa:P


Drama

2009-09-12 @ 18:35:34

Ojojjojoj.. alla vi som "bryr" oss.. vet att Bam har en lite speciell kärlek till herr Valo himself, vem har inte det liksom *host*

Men nu har han gjort en så FÖRBASKAT snygg gadd (igen)



Gissa hur snacket gick på Valo_daily.. det fick tom en tjej bannad.. hahaha


Nytt, gammalt och efterlängtat!!

2009-09-12 @ 13:55:00

Nu börjar serierna rulla igång igen, ÄLSKAR hösten!!
I veckan drog Supernatural igång, sen bara för att ha nåt extra att fördriva tiden med så blev det 90210, nya Melrose Place och självklart den nya vampyr serien Vampire Diaries.



Den har f.ö potential, vi får se vart det bär av. Jag lyckades ju aldrig riktigt fastna i True Blood, tro mig när jag säger att jag försökt, men jag klarar helt enkelt inte av att LYSSNA på tjejen som har huvudrollen.. hur mycket jag än försöker.. brrr


Idag ska jag nog kolla lite på film, har inte ork till nåt annat alls.
Har vart i affären och inhandlat både ostkaka och chips, så jag anar att jag inte kommer kunna röra mig många meter efter det iaf:P

Sitter i nuläget och plockar ner Year One, den kan ju inte va kass!!! Jack black är förjäkla rolig, även om han ligger risigt till att bli tröttsam snart, precis vad som hände me den där vidriga Jim Carrey efter ett tag.. bleh.
Sen tror jag vi har District 9 hemma med, och det finns garanterat mer man kan se:D


Dock så väntar jag på nästa vecka mest av allt. Då börjar Bones igen:D:D:D:D:D:D:D
Herreguuuud vad jag saknar den serien:(
Veckan efter det sätter CSI, Criminal minds och NCIS igång med.
September är efterkängtat vill jag lova:D


Sen vill jag ha november, då kommer New Moon. Den kommer slå Twilight med hästlängder, det är jag 100% säker på!

Sen är det nog december.. men det vill jag inte ens tänka på.. hualigen:P



Ska försöka orka ta tag i att ta en ny magbild, helt sjukt att det kan va så intressant egentligen:P Hade det inte vart för att det är en gremlin där inne hade ingen vart det minsta intresserad av att se min mage på bild, hahaha
Men det får Magnus fixa med kameran sen, jag är trött på att försöka ta bild med mobilen, nu börjar magen dessutom bli för stor, mina armar räcker inte till^^


Iaf, här kommer veckans "vad händer nu?", gick in i ny idag:D




Fisk?

2009-09-11 @ 23:01:20

Nevars!
Nu är det äntligen helg!!!! med allt vad det INTE innebär för oss här. Jag tänker gå OFFLINE IRL, orkar verkligen inte med att vara social alls i helgen:( Vad jag vet så jobbar varken jag eller Magnus nästa vecka, så skulle det va nåt socialt på tapeten kan man ju ta det då:)

På torsdag ska vi till barnmorskan igen, Magnus envisas med att följa med trots att det egentligen inte görs mer än att sticka mig i fingret, men det är klart, vill han så är det klart han ska med^^
Sen på fredag ska vi till Soc för att skriva på papper om faderskap, ska bli skönt när det är gjort, man vet aldrig vad som kan hända i livet liksom.


Har vart hem en sväng till Stina idag, fick med mig en korg med krikon hem, och lite små vindruvor. Sen var det ett par extra fripassagerare i korgen i form av små sniglar som va så gryyyymt söta med sina små skal och spröt. Inte söta nog för att jag skulle vilja ta i dom, men söta nog för att dom skulle få flytta ut på gräsmattan istället för att bli mosade av herr "jag dödar allt som är ett kryp av nåt slag" Seger.


nu ska jag överge datorn för kvällen. magnus sitter fast med massa konstigheter och pratar på msn, jag rymmer och lägger mig i sängen och är lika social som nu.

Sov gött.. nattens

Tjipp

2009-09-10 @ 16:23:38

Torsdag idag.. det innebär fredag imorrn och även att det va ett tag sen jag skrev nåt här.. igen.

Jag har jobbat på som vanligt, dock lite kortare dagar den här veckan. Jag har hoppat in på 3tim/dag för en som är sjukskriven på halvtid veckan ut, men det räcker gott och väl. Ryggen min har fått för sig att vara helt ur funktion den senaste veckan, jag har så FÖRBANNAT ont att jag ibland kan bli ståendes eller sittandes helt orörlig med skräck för att bli rubbad ens en mm. Det finns inga ord för att beskriva det, men jag skulle hellre ha ett glödande spett rakt genom svanken nu än detta.
På jobbet får man gå med god min så gott det går, jag vill inte gärna att dom slutar ge mig jobb pga av detta, jag har inte råd alls att gå hem redan. Dock så köpte jag mig ett foglossningsbälte igår, det kom på posten idag så jag har bara hunnit testa det lite snabbt för att se hur det funka. Jag hade det till affären och tillbaks förut och det kändes faktist som det gjorde skillnad. Sen om det har med att hållningen blir annorlunda eller om det har med nåt annat att göra vet jag inte. Nu hoppas jag att det ska underlätta på jobbet med, det vet jag väl imorrn isf.


Nästa vecka ska vi med lite tur kolla på en lägenhet i huset brevid här. Om hyran är så pass låg som vi hört och vi kan ta den så säger vu ipp den här lägenheten direkt. Sen är det bara 3mån uppsägningstid som gäller. Nån månad med dubbelhyra får man försöka klara av antar jag, även om det blir tajt då. men vi får helt enkelt se om det blir aktuellt.
Förstå bara vilken skillnad.. att går från en 1a till en 4a, gå vilse??
haha

Nu ska jag hoppa på Magnus inne i soffan och kräva till mig lite kvalitetstid, tycker han har ägnat PS3an lite väl mycket av den varan nu:P

Förkyld

2009-09-07 @ 08:46:24

Gomorron på er.
Nu va det måndag igen för ovanlighetens skull. Jag har vart uppe sen 7 för jag skulle åka till jobbet strax efter 9, men det fick va idag. Jag hostar så jag tror jag ska storkna och får sån huvudvärk att det känns som huvet ska explodera.
Känns inte som jag vill gå runt på jobbet i det läget, dels för att jag inte är frisk än, sen får juh folk panik om man råkar visa sig sjuk nu, med galna grissjukan och allt.
Imorrn ska jag dit iaf, jag får panik av att va hemma en dag så här, jag har varken råd eller känner att jag vill sätta nån annan i klistret. Nu fick Stina hoppa in och hjälpa till där jag skulle ha vart idag, tur det bara handlar om 3 timmars jobb, så hon bara ska hjälpa med det viktigaste.


Helgen har vart lugn här, är som sagt inte piggast i världen. den här förkylningen kom som ett brev på posten.. över 1 natt bara. En dag hade jag lite ont i halsen, nästa så va det totalt kört. När jag väl kom förbi nysningarna så kom hostan och den verkar inte vilja ge sig i första taget heller:(

Kokka och Lurva va upp hit en sväng i lördags, dom hade vart iväg och inhandlat sig en barnvagn dom:P
Vi käkade lite på kvällen och jag klippte även Kokka. Nu är det gjort för ett tag framöver iaf, jag tog runt 1 dm så det underlättade borstningen iaf:P
Igår jobbade Magnus kvällen och jag spenderade tiden framför datorn med bejeweled blitz eller med korsordet i sängen.
När han väl kom hem vid 21.30 käkade vi Makaronilåda, eller mest han, för jag hade tryckt i mig så mycket konstigt under em att jag tydligen va mätt^^
Det blev över till både matlåda till honom idag och till middag i em också.


Ska ta mig till affären här när den öppnat och inhandla lite nya halstabletter, för nu är mina slut:(
Funderar på en kopp te med honung i med, har jag tur så hjälper det. Jag vill minnas att det funka när man va liten, men jag undrar hur sjuk man egentigen var då:D

Idag var det f.ö helt vitt på gräset här ute när klockan var 7. Det va dagg som va så nära frost det kan vara, utan att vara det:)
Snart bir det nog kallt på riktigt, älskar vintern här uppe i Siljansnäs.. helt underbart!!!!

Nu ska vi bara hitta nånstans att bo med, tänk om vi kunde hitta ett hus att hyra som har öppen spis o sånt mys med, det vore guld värt!!!