Jag ska nog inte va sämre

2009-10-31 @ 23:37:31

Den här ggn ska nog jag strö salt i såren på alla tysta FBK:are.

Helt otroligt va tysta ni är när ni får däng... ^^



Gomorron världen

2009-10-31 @ 09:11:02

Idag är det löööördag! Eller är det så?
Jag vet knappt längre, dagarna flyter samman till ett stort virrvarr av ingenting tycker jag.
Magnus jobbar och sliter häcken av sig, själv går jag hemmaoch försöker hitta på saker så det känns som jag har uträttat nåt innan han kommer hem.
Jag lider verkligen, men samtidigt är det skönt att orka med hemmet ordentligt. Det hinner aldrig bli stökigt, aldrig bli massa disk och det är onekligen rent här för jämnan.
Jag har blivit en sån där typisk hemmafru som har maten på bordet när gubben kommer från jobbet.
Hur det än är, så ska inte Magnus behöva göra nåt här hemma när han jobbar mer eller mindre konstant, det enda som han får hjälpa mig med är dammsugning av vardagsrumsmattan. Den tar knäcken på min rygg vill jag lova:(
Dammsög den igår em och är stel som en planka i ryggen än idag, uscha.

Idag ska vi få besök här som det verkar. Det lutar väl åt att vi blir 8 pers i våren lilla 1a, en av dom är förvisso en bebis men 8 pers är 8 pers.
Jag vet inte om jag orkar, men Freundas föräldrar ville träffa oss när dom är i Dalarna och hälsar på från Gotland och det är klart vi vill träffa dom med. Helt underbara människor som orkade och var villiga att inkvartera 4 extra tokar under 1 vecka på Gotland i somras <3

Det har inte hänt nåt här direkt. Magnus har som sagt jobbat en hel del. Varenda helg nu i 5 veckor tex, men han tänker på pengarna i första hand, vi har ju en dubbelhyra att betala snart och jag vet inte när mina pengar från FK behagar komma in på kontot:)
Det ringde en gullig tant från FK i förrgår. Hpn ville veta hur jag hade räknat för att komma fram till min årsinkomst och jag bara skratta. Jag har verkligen inte en aning om hur jag gjorde det, men just då tyckte jag att det vart så rätt som det kunde bli. Hon skrattade lika mycket hon och förklarade hur det skulle räknas för att sen räkna ut det i telefonen tillsammans med mig. Vi kom fram till en summa tillslut och hon frågade om om hon kunde fastställa den vilket jag knappast kunde invända emot:P
Det skulle komma ett papper på posten här snart iaf, då borde jag veta hur mycket jag får (vilket lär va kass eftersom det är sjukpenning-grundande)och förhoppningsvis när.


Bror va här och hälsade på en sväng med. Han kom förra torsdagen och stannade till lördagen. Nu betalade vi hans WoW konto vilket innebar att han mest satt vid min dator hela tiden, men kul att se honom iaf:P


På tidag ska jag ta min spruta mot galna grissjukan. Jag vet inte hur mycket jag har velat fram och tillbaks med det beslutet:S Men nu är det iaf bestämt på grunderna att bebis iaf blir vaccinerad. Det är det viktigaste för mig, speciellt med tanke på hur många som inte tar sprutan.. man vet inte vad det kommer finnas för konstigheter på BB när det är dags att ta sig dit med.

Den paniken har infunnit sig med. Maria försöker förklara för mig både en och 10 ggr att när den tiden väl kommer så går det bra.
Jag känner mest att jag har panik över att jag sitter mer eller mindre fast i Näs. Men som jag ser det finns det inget annat val. Jag kan inte "flytta" till Borlänge på obestämd tid, jag har inte en aning om när bebisen tänkt sig titta ut, det kan vara allt från nu tills ett par veckor efter beräknat datum liksom.
Finns inte en chans att jag är hemifrån så lång tid.

Så jag vet inte riktigt hur det här ska gå. Jag får helt enkelt hoppas att det inte är dags mitt i natten (yeah right) och jag kan få någon att komma hit och hämta mig för att sen åka till Falun. (yeah right igen)
Sen får man väl bita ihop så gott det går... Men fy va jobbigt att det ska just DEN biten som gör mig mest nojig nu.

Har iaf handlat lite mer nu. Behöver köpa lite små mössor bara så har vi väl det vi behöver i klädväg vid hemkomst osv. Självklart behövs det mer, men det som ska packas ner i BB väskan är iaf klart sen.
Mamma har köpt ett babyskydd till oss, det kommer på posten här i veckan som kommer skulle jag tro <3
Sen har jag köpt lite täcke, kudde och spjälskydd och dyl till spjälsängen.
Linda skickade med Magnus ett paket med salvor och sånt som kan va bra att ha till bebisen med. Tur man har folk omkring sig som kan hjälpa till så, jag har ju ingen aning om vad jag gör. Likadant Jenny, som får lyssna på dumma frågor hit och dit från mig, haha
Mamma ska få inhandla skötbordet på IKEA med, det FINNS ju iaf ett där^^


Nu börjar jag VERLIGEN bli taggad på flytten, jag vill, vill, vill!!!!
Jag möblerar i huvudet hela tiden^^
Måste skaffa vinröda kuddöverdrag till soffkuddarna, nån mer uppsättning paneler till vardagsrumsfönstrena med i vinrött. Allt finns ju på tradera, så billigt blir det med:)
Sen ska jag kolla upp om jag hittar några nattduktbord med. Det ska inhandlas en till gardinstång från IKEA till fönster sen en extra till att bygga sänggavel av. Blir kanon det när det är klart:P
Blir till att sy ihop nåt sånt här:) Riktigt smart och snyggt som attans..



Nattduksborden får väl bli nåt IKEA.. liknande dessa. Dom är billiga, det är det viktigaste just nu.
Sen kan man måla dom i valfri färg med:)



Mattor behöver vi med!!!
En lång till hallen, finns billigt på rusta:P
Det får nog bli en sån här 3,5m lång sak. Det va blått i hallen vill jag minnas.




Barnrummet har jag en grön trasmatta till, den köpte jag till köket här när jag flyttat in, men den ligger mest ihopvikt. Matta i kök är alldeles för opraktist.. om jag inte hittar nån fin plastmatta då^^

Sen kan man ta mattan som ligger i hallen här och lägga i vårat sovrum.

Till vardagsrummet har vi ju den stora svart/vita mattan redan, men nåt mer kommer behövas där då vardagsrummet är så mycket större.
tex några små runda mattor i vinrött. Men det finns väl knappast bara för man vill ha det:P

Sen behöver vi nån taklampa till vardagsrummet, har bara uplighten där annars, kanske blir för lite.. men det är en senare fråga:P

Ni ser, det blir en del, men inget kostar ju direkt mycket som tur är.

Skötbordet kostar en 600:-, det är det enda jag känner att jag vill ha av dom jag tittat på, sen att det inte är en stor otymplig möbel heller är ganska skönt.




Måste ha en ny pedal till min symaskin snart med, det har liksom runnit ut i sanden och jag kommer bara på det när jag verkligen vill använda den. Det är lagom drygt att man har en symaskin men inte kan använda den pga att pedalen/sladden blev kastad av nån i en flytt.


Var till kyrkogården igår och fixade till Magnus mormors grav med lite gran/tallris och satte upp lyktan.




Sen gick Magnus och jag dit vid 22 tiden och tände ljus i minneslunden för David, farfar och ammor.
Nästa gång är den 20e januari.. nu när man iaf har tillgång till en minneslund ska det upp ett ljus för David då med.








Nä nu orkar jag inte det här längre...

Funderar på om jag ska knalla ner och se om det finns nån tvättid, korgen är inte full, men då slipper den ju i ärlighetens namn bli det med:P

Bästa året i mitt liv

2009-10-22 @ 10:17:45



Älskar dig mer och mer för varje dag som går Magnus

<3<3<3<3<3






God Morgon... heter det väl

2009-10-22 @ 07:03:35

Jahopp, då va kl snart 7 och här sitter man helt såsig i skallen.
Magnus telefon ringde kl 6, det va från hans jobb som undrade om han kunde komma in och jobba dagen istället för kvällen som han egentligen skulle idag.
Efter massa velande så sa han ja (velandet va nog mer för att han inte riktigt fattade vad som hände, eller att han ens pratade i telefon:P). Nu har han masat sig iväg och jag hamnade här utan en aning om vafan jag ska upp och göra.

Jag har sovit så illa inatt!!! Magen har gjort ont i intervaller, det spänner så jag tror att magen ska spricka emellanåt.
Jag vet inte vad som händer där inne, men jag anar att någon tycker det är för trångt eller nåt. Det står ut bulor lite här och var och rumpor lite här och där.
Det är inte SÅ lång tid kvar, men jag hoppas inte nätterna kommer se ut så här fortsättningsvis.

Idag kommer bror upp. Han skulle vara här nångång runt 18 tiden som det såg ut, sen stannar han tills på lördag. Jag har inte riktigt upplyst honom om våran dygnsrytm så det kan bli intressant när han ska baxa sig ur sängen här om morgnarna:P Jag tänker inte tvinga honom att kliva upp, men jag tvivlar på att han kommer ligga så jäkla länge när vi är uppe och skramlar:P

Ne, nu ska jag se om jag kan hitta på nåt vettigt alls. Disken ska tas, dammsugas ska det göras. Tänkte jag skulle damma och skura lite med. Men allt sånt får vänta ett tag till, iaf nån timma så man inte väcker upp resten av huset:S

Kan ni säga dimma?

2009-10-21 @ 18:48:20

Igår när jag och Magnus klev ur sängen möttes vi av en dimma utan dess like:P





Lagom fint när man kan tro att allt utanför Näs är totalt icke existerande:P

Men fint blött/kallt på busken:)




Vad har gjorts här då?
Ja, sen sist har det vart lugna gatan.
Var juh i Borlänge som sagt, sov hos Björn o Maria första natten. Deras soffa går ju inte av för hackor:P
Käkade tacos på kvällen å det va juh inte det minsta blä.

Fick ta massa kort på fatso med:D Han är sååå söt så man kan ju inte låta bli.



Magnus och jag gick upp skapligt på torsdagen och åkte till hans farmor och hälsade på en sväng. Hon vart glad att träffa Magnus, det blir ju inte så ofta.



Sen bar det av till Kupolen för att hämta ut babyboxar på Babyproffsen, tur dom hade hemma:)

Senare vart det att baxa sig över till John med alla saker. Jag fastnade i hans sköna fotölj där jag även däckade efter att ha fläskat i mig pommes och kött.

Åkte hem på fredag, var hemma vid 14 tiden då Magnus traskade iväg och hämtade Tindra på dagis. Vi hade henne några timmar här innan Tobias hämtade henne.

Helgen lär ha gått undan, för jag vet inte alls vad som har hänt. Magnus har jobbat förståss...

Sen har det mest blivit spelande, idag va Fredinarna förbi en sväng. Magnus har gått till jobbet för nån timma sen och jag väntar redan på att han ska komma hem:)
Han jobbar iaf kort pass idag, 4 timmar.

Pratade med mor en sväng, hon skulle skicka med lillebror lite saker hit. Massa garn och sånt där spännande eftersom jag sa att jag vill lära mig sticka igen. Nu har jag väl inget val då^^

Bror kommer hit imorrn och stannar tills på lördag med.. weeee
Ser han inte så ofta längre.



MEN.. en annan sak.

Imorgon är det årsdagen på det mest händelserika året NÅGONSIN.
Magnus och mitt år tillsammans.
Inte klokt vad det har gått undan, inte heller klokt att jag aldrig vart med säker på någon eller något i hela mitt liv.
Fortfarande nykär och det går inte en dag utan att jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som har honom:)
Och snart blir vi 3, det kunde man inte tro då.. Aldrig i livet att man kunde ana att man skulle sitta här med magen i vädret endast 1 år senare. Jag hade inte bytt det mot något annat i världen.

Älskar dig min Magnus, mitt miffo, mitt smoooooosch <3<3<3<3<3<3








Till Jenny

2009-10-21 @ 18:47:51

Jenny har taggat mig till att skriva 7 saker om mig själv.. så här kommer dom:P



  1. Jag är bosatt i Siljansnäs, en liten liten håla på landet utanför Leksand. Och här trivs jag nåt så förträffligt bra att jag helst bara vill vara hemma jämt.
  2. I december ska jag bli mamma, det är om något skrämmer mig, fast jag självklart är överlycklig för det på samma gång:D
  3. Har nyligen kommit underfund med att jag inte vart ifrån Magnus en hel natt på närmare 1 år, och jag vet inte ens om jag skulle klara det.
  4. Saknar min mamma!!!!!!
  5. Saknar min pappa med, det va säkert 2 år sen jag träffade honom sist.. eller?
  6. Jag är en NÖRD, som bor i Azeroth (WoW för icke inbitna) större delen av tiden. Vill ni mig något så når ni mig där .. hahahha
  7. Saknar alla sina vänner som hon inte ser så ofta längre. Ni vet vilka ni är!!!!!



Det va den det.. nu vidare till annat.

Pusssss

kom på en sak

2009-10-13 @ 14:22:25

Här har jag suttit och tjattrat om att det kommer komma en dretbra skiva snart...
Bandet är från Grekland, dom kallar sig SadDoLLs och dom släpper sin debut den här veckan vad jag vill minnas.
Den 16:e ska det nog vara som sagt:)
Men...

Lite länkar skulle ju kanske va på sin plats eller? Jag kan juh inte tjata utan att dela med mig:D

Officiell (ny) hemsida

MySpace

YouTube

Facebook


och en fin bild:D




Jag kan inte pusha nog för det här bandet. Och det är INTE främst för att basisten är en av mina bästa vänner. Dom ÄR helt enkelt bra.. så lyssna nu!!!!

Baka kaka!

2009-10-13 @ 13:32:19

Igår kväll kl 10 bestämde jag mig för att baka kakor. Bästa tiden för sånt eller?
Hur som helst, syltkakor fick det bli, dom går snabbt och jag va väääldigt sugen på just syltkakor. Undrar varför *muttrar*




Dagen är lång idag. Solen lyser men det blåste iaf liiite ute. Behövde ingen jacka när jag var till affären åtminståne.
Var tvungen att inhandla nytt margarin så man kan baka lite till. Har blivit beordrad av Björn att ta med dit om jag ska få mig nåt kaffe WTF!?!?! hahah
Maria får väl ta 1 hon då.. men det är ju i ärlighetens namn inte SÅ mycket socker i dom, sen är dom pyttesmå med.

Tänkte ta och baka Vaniljdrömmar den här ggn, men vi får väl se. Det kan ju sluta hur som helst.

Imorrn drar vi in till Borlänge som det ser ut. Magnus och jag funderade på en bio, tänkte kolla på Surrogates med Bruce Willis. Jag fick ju 2 biobiljetter på posten igår, lika bra att använda dom nu medans det finns tillfälle:)



Ser ut som vi kommer stanna tills på fredag iaf. Magnus är ledig och hade lite planer på att hälsa på sin farmor bla. Jag har sååå svårt att träffa folk sådär, sen vet jag att hon inte mår så bra heller:(
Men klart jag kommer följa med, hon vill garanterat träffa mig också och jag vet att Magnus skulle uppskatta det.
Sen ska jag hämta ut min babybox med:D
Vet dock inte vilken man ska hämta.. Babyproffsen eller Barnens Hus.. hmhm



Maria hade hört att Barnens Hus va bättre dock..



Har suttit och tryckt i mig frukt hela dagen känns det som. Magnus försökte förklara att det inte är bra att äta för mycket C-vitamin. Jag försökte kontra med att satsumas är små, så det tar längre tid att överdosera på dom.. haha
Jag kan verkligen inte sluta trycka i mig, det är så gott!!!!
Hellre frukt än godis säger jag. och nåt sånt köpte jag inte ens i affären.. bara massa annat gott:P



Blir makaroner och falukorv till middag idag, funderar på om Magnus ska får göra stuvade makaroner, jag kan det inte, smakar garanterat peck om jag ens försöker.
Sen ville han ha nån "efterrätt", tanken blev äpple och keso *mums*, men dom röda äpplena såg inget skojiga ut och det är inte lika gott med sura gröna äpplen till.
Jag köpte iaf keso så det finns. men efterrätten idag får faktist bli risalamalta, det är ju ÄNNU en ursäkt att trycka i sig mer frukt:D:D

I förrgår kollade vi på "9" förresten. VILKEN UNDERBAR  FILM!!!
Inte för att något som Tim Burton är inblandad i kan va dåligt:D
Se den!!!!

kan du säga trött??

2009-10-12 @ 20:43:14

Jag känner mig som en urvriden trasa nu, helt färdig idag^^

Dagen idag har spenderats mellan här och Leksand. Tog bussen in vid 9 i morse för ett besök hos barnmorskan.
Alla värden va perfekta, skönt det eftersom jag trodde jag skulle ligga högt på sockret och lågt på järn. Jag har inte kommit ihåg att äta mina järntabletter på en dryg månad nu, jag är verkligen kass!!! Sen har jag på samma gång tryckt i mig godsaker i mängder. Allt från bullar, paj och chips till euroshoppers chokladkakor med nötter i.
Det är tur man äter mat på regelbundna tider och håller en dygnsrytm som är av det "normala" slaget, annars hade det nog sett annorlunda ut.

Hade näsblod i morse. Blev lite nojig eftersom det vägrade sluta. Jag har näsblod ganska ofta annars, men bara när jag jobbat på ställen där luften är väldigt torr och aldrig så det droppar ur näsan. Nu fick jag springa ut genom dörren för att hinna med bussen, men papper i högsta hugg och ett snyggt blodstänk på tröjan som jag inte hann byta. Tur sånt bara händer när man har bråttom eller hur?!

Tog en tur ner till skolan för att tjattra lite med Stina, sen gick vi och handlade middagen tills idag. Fick bli potatissallad och rostbiff <3. Jag brukar däremot köpa nån billigare variant av potatissallad, sen har jag i purjolök och hackat äpple i där med. Blir MYCKET mumsigare. Jag använder äpplen så ofta jag kan i matlagningen, speciellt kall mat.

Hade fått post från Amelia idag med. Tänkte inte öppna det först för jag trodde det skulle va antingen reklam eller nån annan skit jag inte ville ha. men nyfiken som man är så slet jag upp det iaf, ut kommer 2 filmer och 2 biocheckar. Tack för den:)
Det måste vart nån slags premie när jag började prenumerera, för annars vet jag då inte.

Fick en nummer av WoW tidningen idag med, ska nog lägga mig och läsa den om en liten stund.

Magnus han jobbar, men borde va hemma snart, det blev ett kort pass idag för honom, skönt det.
Tänkte ta och åka in till Borlänge to-fre eller nåt liknande, kanske tom på onsdag redan, beroende på om jag orkar vara där i 2 nätter. Jag har en förmåga att bli stressad som fasen när vi åker dit pga att man vill hinna träffa alla på kortast möjliga tid. men den här ggn har jag iaf bestämt att det ska tittas in till Maria o Björn på kaffe, jag behöver vara lite lat i deras soffa:P




Nu är det minsann höst på riktigt

2009-10-10 @ 10:31:16

Det är helt vitt ute på gräsmattan, love love love it!!!!




Folk får säga vad dom vill, jag vill ha snö nu!
Jag har ingen bil som rutorna måste skrapas på, jag har ingen tomt som måste skottas. Jag har däremot ett par Ugg's till vintern, breda däck på barnvagnen och kommer iaf bli något lättare inom en snar framtid, då landar man inte lika hårt heller:P

Vintern i Siljansnäs är som hämtad i en saga, jag kommer ta så mycket bilder sen, vi kommer ha en sanslös utsikt från våran balkong med kan jag tro:)

Idag vart vi väckta av telefonen. Magnus jobb ringde, tydligen har det skickats ut fel tider:(
Han skulle jobbat kväll, men nu fick han snällt traska iväg och jobba dagen istället. Nu är inte han speciellt ledsen för det, jag fick ett meddelande av honom nyss där han lyckligt konstaterade att han kommer få se Körslaget ikväll nu:)
Han är rolig min Magnus <3<3<3

Nästa vecka, kommer Miltos med band släppa sin debutskiva:D Jag satt och kom hur jäkla stolt jag känner mig att det äntligen blir av. Dom har haft en hel del motgångar det senaste 1½ året som jag haft kontakt med honom, men nu jäklar är det dags.. och den är BRA.. ojojojoj.



Vad mer..hmhm
Jag kopplade in kameran i datorn o såg lite kort från när Amanda fyllde år, här kommer ett fint ett som visar på hur mycket våran present uppskattades iaf:) Jag vet vi kommer få igen, men det är det värt.. hehe
Dom blir ju så glada av allt som låter, man kan ju inte göra annat än att ge efter:D





Sen fanns det även med en bild på the NERD-HERD. Tobias har ju köpt ett Flipper, gissa om det va populärt (innan det gick trasigt) Obs även svärmor som ser väldigt intresserad ut.. för att inte va ett dugg intresserad.. hahahaa




Nu får det va för idag.. ska leta upp öppettider på kiosken. Måste ha en Harry Boy till dagens v75 och frimärke så jag kan posta till försäkringskassan, man lär juh ska ha lite pengar med har jag förstått:P


Och idag fyller Sandra år!!!! Grattis <3




och sen.. gick jag ju in i v32 idag med:)



Idag är vi produktiva!

2009-10-04 @ 19:22:08

Beroende på hur man ser det då.
Jag har tex inte kommit i några som helst vettiga kläder idag, jag har fortfarande bara min LHC tröja på mig, så har det vart hela dagen^^

Däremot så har jag tagit tag i målandet ordentligt. Tavlan som ska va till Kokka och Lurvs sovrum nångång i framtiden alltså.. men OJOJOJ va avancerat jag va tvungen att göra allt. Det va jättelätt att komma upp med en idé, det va också jättelätt att lägga ut en "plan" i Paint shop.. sen va det ganska lätt att skissa upp allt på en sisådär 7 stora smörpapper. Men sen.... nja, inte så mycket.
Nu har jag börjat måla upp allt på duk, det ser självklart förskräckligt ut eftersom det börjar med botten och basfärger för att få ett hum om hur saker och ting ska vara. Sen ska det kletas hit och dit, vissa saker kommer egentligen inte ens att synas när allt är klart. En del kommer jag nog förenkla, det kvittar egentligen om man ser minsta lilla detalj.. det är inte saken liksom.


Nu var det dock dags för en paus, jag har suttit i den där duken sen kl 15, jag ser i kors och nacke/rygg känns som en stor planka. Jag saknar mitt staffli! vete sjutton vart det tog vägen, men jag anar att det vart bortkastat i flytten från Jimmy som så mycket annat man inte tyckte man behövde längre.

Funderar på att ta mig lite kaffe och äta nån macka eller så, men först blir jag tvungen att röja ordentligt i vardagsrummet. Bordet är belamrat med färgtuber och penslar, papper och pennor och en stor duk med kletig färg på.


Imorrn blir det upp kl 5 igen.. brrrrrr
Vi sov SKITLÄNGE idag, det blev lite sent igår. Slutade med att vi klev ur sängen vid 11 tiden idag, jag fick smärre panik:(
Jag vill inte gärna sova längre än till 10 på helger eller när jag är ledig.
Jag måste vara uppe så jag kan äta ordentligt på mina tider jag är van vid annars blir det helt kokko i hjärnan.
Skönt att man har fått in lite rutiner. Idag blev det dock ingen middag för mig. Magnus jobbar så jag skickade med honom en matlåda med makaronipuddig från i veckan. Jag har suttit fast i tavlan och inte märkt att tiden dragit iväg alls. Alldeles för sent att laga nån mat nu, det får bli kvällsmat istället:)
Sen är det bara att vänta in Herrn här:)
Blir inte mycket vaket för mig efter det dock om jag ska orka upp imorrn.

Hoppas det går bra att jobba, men jag känner på mig redan nu att det kommer gå åt fanders. Men försöka lär jag göra.. envishet finns det gott om.
Däremot så vill jag inte bli så kass i kroppen att jag inte kan göra nåt annat efter jobbet, då blir det att tänka om vare sig man vill eller inte.



Nä.. städa upp var det ja.. ha det fint!

v31

2009-10-03 @ 14:15:53

Lördag, kallt och har trååååkigt.
Har spenderat dagen med att skissa lite på hur tavlan till kokka o lurv ska bli. Att det ska va så svårt att få en idé ur hjärnan ner på papper.. fruktansvärt irriterande är det.
Nu ligger hela soffan full med smörpapper, ihoptejpade till ett stort collage som ska föras över till duken som stått här ett BRA tag nu.
Händerna är helt svarta av blyerts^^

Tänkte jag skulle ta mig lite mer kaffe snart, eller ett glas granatäpple/hallon soppa från proviva. den va god den minsann.
Sen ska jag lyckas komma på vad vi kan tänkas vilja äta till middag idag. Just nu lutar det åt pommes och hamburgare iaf, fantasin försvann och jag orkar inte gå till affären för att lista ut nåt annat spännande, då kommer jag bara hem med massa onödigheter.

Idag gick jag då in i v31..






Marknad

2009-10-02 @ 21:08:46

Jao, idag har jag jobbat mina 3 tim på igelkotten igen. Nu är jag klar där för nästa vecka väntar Edshult.
Magnus har vart trött hela dagen, han va uppe när jag kom från jobbet, min telefon hade tydligen väckt honom. Vi spelade lite innan han gick och lade sig igen, sen var det dags för mig att hoppa på bussen till Leksand för att öta upp Stina. Så honom märkte jag inte av mycket idag:(

Stina och jag åkte till Rättvik på marknad, det va en sjuhelvetes massa folk!
Dom hade nog sett vädret och va rädda för att det skulle bli snöstorm imorrn, men idag har det vart kanonväder.
Jag handlade bara ätbara saker, haha
Blev en påse marknadsgodis, för det ska man tydligen ha fick jag för mig.. inte mycket som är gott däri dock, skumt godis det där, allt smakar verkligen bara socker.
Sen köpte jag som tur va naturgodis, torkad frukt är mums det. Iaf det jag köpte, jag smakade dock kanderad ingefära först men det va då ingen hit, satan va starkt det va.. sved i munnen en timma efteråt:S

Sen skulle jag köpa bröd fick jag för mig, men dom hade verkligen bara 2 sorters matbröd. Det va extremt lite i påsen med så det slutade med att jag kom därifrån med 4 påsar div bullar och en påse matbröd. Sen fick jag med mig en andel i dagens v65 med, den fick man på köpet när man tog deras erbjudande av 5 för 4. tvivlar på att det blir många kr om det skulle gå in dock. När jag köpte min så var jag nr 28 på andelen och man vet ju inte hur många som var efter mig heller. Vi får se helt enkelt, jag passade på att köpa helgens Harry Boy med tills imorrn. Magnus och jag spelar för 50kr/v, men hittills har vi inte vunnit en krona:P


Fick beslut från Försäkringskassan om havandeskapspenningen idag med. Jag blev beviljad fullt, vilket känns helt UNDERBART. Nu ska jag bara lista ut hur i helsike jag ska få ihop alla siffror för hur mycket jag har i årsinkomst det här året så dom kan räkna ut hur mycket jag ska få/mån. Det va inte dåligt krångligt kan jag tala om, men senaste inkomstuppgifterna dom hade på mig var från -94.. då började jag gymnasiet och hade inte jobbat en sekund i mitt liv än, man undrar varför dom ens brydde sig om det liksom.


Mamma körde upp idag med, men kuggade tyvärr. Bättre lycka nästa vecka får man väl säga:) Går det lika bra som idag (om man bortser från en liten sak då förståss) och hon klarar teoriprovet med nästa vecka, så har tanten körkort sen. Vore ju helt jävla underbart!!!!!!



Nu jobbar Magnus, jag är dödens trött efter dagen, har vart uppe sen 6 och ränt omkring så det känns kan jag lova.
Han ska jobba dag imorrn med så han kommer va borta hela dagen igen, men sen är han ledig tills söndag em iaf.
trist och va hemma själv, jag blir så otroligt rastlös:(
Han däremot trivs nog lite för bra med att va själv, skumt att det kan va sån skillnad mellan oss där. Jag vill helst inte spendera 5 min ifrån honom om jag inte måste, vilket jag självklart måste:P Men jag antar att jag är nykär fortfarande, det är inget jag gråter för.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sen ska jag nog slänga mig i sängen och läsa lite. Känner inte för att vara uppe mer just nu, sängen känns som en bra idé då. Magnus kan nog roasig själv när han kommer hem iaf.

Hoppas helgen blir bra, själv hoppas jag verkligen på kyla. Trött på att svettas vårfloder..bleh

Hurtigt värre... kanske inte så mycket..

2009-10-01 @ 14:27:48

Kl är bara 2 än, det finns alldeles för många timmar på den här dagen har jag insett.

Har än så länge hunnit med att jobba 3tim på ett av dagisen här uppe i Näs. Efter det vart det hem och dricka morgonkaffet vid halv 10 tiden och packade upp ett helt gäng med div serier som jag inte hunnit se än.
Kollade självklart genom ett par, Criminal Minds och CSI NY bla, sen tog det stopp.
Jag blev rastlös så att det inte ens funka med Supernatural (det funkar ALLTID med Supernatural). Har gått en sisådär 15 varv i våran enorma lägenhet för att hitta åtminståne 1 möbel att flytta på. Jag vill så gärna möblera om, men det går juh banne mig inte här!!!!
Tror det är flyttnojan som hunnit sätta in. Sen vi fick se den andra lägenheten har jag möblerat i huvet ett antal ggr och det är lagom frustrerande att sitta fast i röran här då. (jag kallar det röra för att vi har alldeles för mycket möbler för en etta)

Hur som helst, jag gav mig på att putsa fönster istället. Nu är iaf rummet klart, köket fick vänta för min rygg strejkade ganska snabbt efter resterande städning. Kan inte flytta på köksbordet själv nu. Kan, kan jag väl, men dumt att utmana ödet när Magnus faktist kommer hem från jobbet så småningom.
Dåligt ironiskt att jag verkligen funderade på allvar att möblera om när han va på jobbet, jag hade inte ens kunnat putta på tv bänken 1mm, HA!

Fick dra ett varv med dammsugaren när jag ändå flyttat på sängen inför fönsterputs, passade även på att putta bort soffan och gjorde en telefonladdar-rensning.. det satt laddare i ett uttag till telefoner som inte används på 6 mån.. helt sjukt.
Sen blev det till att skura golven, och sen storstäda jag toaletten med. Hade jag kunnat så hade jag tvättat, men tji för att jag inte har tid förräns på lördag:(
Måste ta och rensa min garderob med. Det är åtminståne 10 par skor som kan packas ner inför vintern. Och dessutom så är det skönt att det redan är gjort sen.
Gick egenom en säck med vinterjackor förut idag med, men jag insåg att den nya jag köpt vägde upp för dom allihop, dom fick ligga kvar i säcken.. får se om nån av dom nånsin kommer användas igen.


Nu är det bara drygt 40 min tills Magnus slutar jobbet. Han hade fått nytt schema idag med, något otippat att hans lediga vecka ska infalla på den enda vecka jag jobbar fullt.. Nästa vecka börjar allvaret med Edshult, kommer va ett slutgiltigt prov för vad kroppen egentligen klarar av nu. Får jag ge upp efter halva veckan så är det nog läge att tänka på föräldrapenning iaf. Det suger, men jag har inget val isf:(


Nu ska jag nog brygga mig en kopp Java till, sen ska jag se om jag kan komma på vad som ska tinas upp från frysen. För mycket beslut för min tröga lilla hjärna.. hahaha

Nu ger jag upp

2009-10-01 @ 10:08:55

Tröttnat på att be magnus om hjälp med att ta ett kort på vidundret till mage. Nu fick det bli ett suddigt et med mobilen ist.